Estētiskā zobārstniecība

Bieži vien pacientus uztrauc redzamas plombas priekšzobu rajonā vai pārkrāsoti zobi. Retāk pacientiem nepatīk starpzobu spraugas vai nepareizs zobu izvietojums.

Šajā gadījumā var līdzēt estētiskā zobu plombēšana ar augstas klases zobu plombējamajiem materiāliem vai protezēšana (venīri vai kroņi). 

Lai estētiski atjaunotu priekšzobus, pastāv vairākas ārstēšanas iespējas:

  1. Venīri. Venīri paši par sevi ir keramikas plāksnītes, kuras stiprinās pie zoba ar speciālu tam paredzētu cementu.🦷 Ar venīru palīdzību var izmainīt gan zobu formu, gan krāsu. Keramikas venīri laika gaitā nemaina krāsu un ir izturīgi. Šis restaurācijas veids sniedz maksimāli estētisku un ilgtermiņā labi prognozējamu rezultātu, taču, lai restaurēt zobus ar venīru palīdzību, zobiem sākotnēji ir jābūt salīdzinoši veseliem – ir pieņemamas tikai mazas plombes vai mazi kariozie bojājumi. Jāņem vērā, ka līdz gala rezultātam pacients tiek tikai pēc vairākām vizītēm – vispirms notiek diagnostika, tad zobu slīpēšana un pagaidu venīru izgatavošana un fiksēšana un tad pastāvīgo venīru izgatavošana un cementēšana.
  2. Kroņi. Cirkonija vai keramikas kroņus priekšzobu rajonā visbiežāk izvēlas tad, kad nav iespējas likt venīrus – tad, ja ir jau esošas lielas plombes vai plaši kariozie bojājumi un veselo zoba audu ir atlicis maz. Tāpat kā venīri, kroņi  sniedz ļoti estētisku gala rezultātu, tie ir izturīgi un laika gaitā nemaina sākotnējo krāsu. Kroņu izgatavošanas etapi ir ļoti līdzīgi kā pie venīriem, līdz ar to arī kroņi netiek izgatavoti vienas vizītes laikā.
  3. Kompozītmateriāls jeb plombējamais materiāls. Finansiāli visizdevīgākais materiāls priekšzobu estētikas uzlabošanai. Šobrīd mūsu klīnika izmanto ļoti augstas klases kompozītmateriālus, līdz ar to arī ar tiem mūsdienās var sasniegt pārsteidzoši estētisku rezultātu. Jaunās paaudzes kompozītmateriāli arī laika gaitā nepārkrāsojas, taču atšķirībā no iepriekš minētajiem restaurāciju veidiem, kompozītmateriāls laika gaitā var mazliet zaudēt spīdumu, bet to ir viegli atgūt vienkārši nopulējot izveidotās restaurācijas – parasti, ērtības labad, pacienti pulēšanu apvieno ar apskati vai ikgadējo zobu higiēnu. Kā arī jāpiemin, ka kompozīta restaurācijām ir vēl viens būtisks pluss, kas nav iepriekš minētajiem restaurāciju veidiem – tās var izveidot vienas vizītes laikā un nav vajadzības rezervēt vairākas vizītes.

Venīri (zoba sagatavošana venīriem)

Venīri (gatavi venīri un venīri uz modeļa)

Zobu kroņi

Onleja (laboratorijā izgatavota)

Sānu zobiem – (balta) kompozīta 245.00€
Sānu zobu keramikas (balta) 360.00€

Plombēšana

BIODENTINE 60.00€
Fibrokora tapa 60.00€
Priekšzoba restaurācijas pulēšana 35.00€
Zoba rota 60.00-80.00€

Baltās plombas (gaismā cietējošas)

Priekšzoba plomba no 70.00 līdz 100.00
Estētiska vestibulārās virsmas pārklāšana 140.00€
Sānu zobu (premolāru) plombas 70.00-90.00€
Sānu zobu (molāru) plombas 80.00-110.00€